Skärgårdsdrömmar – Blogg och snart Podcast

Hej och välkommen till Skärgårdsdrömmar!

Snart blir vi en podcast med samma namn. Jag kommer att intervjua människor som tagit steget och flyttat ut eller som har skärgården som sitt andra hem. Hur är det att bo, jobba och vara entreprenör  i Skärgården? Hur kommer man fram till att man vågar ta steget att lämna fastlandet? Vad innebär det rent praktiskt? Är också nyfiken på båtlivet och hur man rent konkret förbereder sig för att vara ute på sjön i ett år.

Här kommer du få läsa och höra om människor som flyttat från fastlandet och lever skärgårdsliv. Du får en inblick i jobben som finns här och om allt annat som tillhör livet i Stockholms skärgård. Du får tips på upplevelser, mat och hur du kan ta dig ut i skärgården om du inte har tillgång till egen båt. Vi kommer besöka Älvsjömässans ”Allt för sjön” och andra båtmässor. Prata med människor som har passion för skärgården och båt/ö liv.

Mitt namn är Malena och jag har varit mycket i skärgården som barn och tonåren.  Nu längtar jag ut till naturen och vattnet igen. Jag vill ta mig ann skärgården ö för ö och resa skärgården runt och lära känna öarna och dess invånare.

Välkommen igen och hoppas du vill följa med på denna spännande resa ut i vår vackra skärgård och drömma dig bort från vardagen en stund.

Nu kastar vi loss!

Malena

Lämna ett svar